Om Dagrofa S-Engros

Vores profil

Dagrofa S-Engros er Dagrofa Foodservices cash & carry-fødevarekæde bestående af 30 engrosbutikker centralt fordelt i Danmark. Vi sælger fødevarer til professionelle og har 530 engagerede medarbejdere og en årlig omsætning på 2,6 mia. kr. Find én vores butikker her, og besøg os!

Det er vores vision at blive Danmarks største og bedste foodservice-leverandør.

Er du ikke kunde hos os endnu, så kan kan du nemt og hurtigt blive kunde her!

Vores ejerforhold

Dagrofa S-Engros er en del af Dagrofa Foodservice, der, udover Dagrofa S-Engros, også omfatter den udkørende foodservice-grossist Catering Engros samt følgende hel- eller delejede specialistselskaber:

HKI Ost, Prima frugt, KødGrossisten, Grambogård, Grøn Fokus og Strandby Fisk som har forskellige specialistkompetencer inden for fødevarer.

Dagrofa Foodservice ejes af Dagrofa, en af Danmarks største dagligvarekoncerner.

Vores historie

Dagrofa S-Engros’ historie går helt tilbage til 1961, hvor det første S-Engros lager åbnede i Århus. På det tidspunkt var man lige gået i gang med selvbetjening i detailhandlen, og Brødr. Justesen var de første, som indførte samme system ved engrossalg. De havde fundet ud af, at kolonialgrossister i USA med stor succes forsynede kundekredsen via selvbetjening. Dette system havde været redningen for mange mindre købmænd, som ikke var i stand til at afgive ordrer, der opfyldte grossistens minimumskrav. Et minimumskrav som bestandigt blev hævet i takt med at omkostningerne steg og arbejdets rationalisering fremskyndedes.

De to Brødr. Justesen var enige om, at tanken var bæredygtig, hvis den blev grebet rigtigt an. I Nordjylland købte de en gammel tyskerbarak, som herefter blev transporteret til Århus, hvor man havde lejet plads på kommunens grund lige ud til vandet.

Selv købmænd med en ret lav omsætning havde i 60’erne en lille bil, og med en S-Engros i nærheden, behøvede varelageret ikke være så stort. Øjensynligt var S-Engros det tilbud, som købmændene havde ventet på. Efter åbningen i Århus gik etableringerne slag i slag: København (Lyngby, 1963), Randers, Aalborg, Frederikshavn og Odense. Denne forretningsforms popularitet blev ikke mindre af, at man her kunne lagerføre tobak og spiritus, som købmændene hidtil havde måttet købe hos specialgrossister, hvilket både var dyrt og besværligt.

I 1983 fusionerede grossisterne Dagros A/S og Brdr. Justesen A/S til Dagrofa. Frem til slutningen af 1990’erne var forretningsgrundlaget hovedsageligt grossistorienteret, og Dagrofa ejede kun enkelte egne supermarkeder og S-Engros-butikker.

I 1990 blev FoodService Danmark etableret som senere markerede en sammenlægning af aktiviteterne i Dagrofa S-Engros og Catering Engros.

Dagrofa S-Engros er i dag en moderne cash & carry virksomhed, der ud over at servicere kiosker og købmænd, lever af at sælge fødevarer til professionelle spisesteder, fastfoodrestauranter og udskænkningssteder.

Vil du være kunde hos Dagrofa S-Engros?

Intet køkken er for stort eller småt til os. Vores kunder får den bedste service, når de handler hos Dagrofa S-Engros.

Bliv kunde

Vil du være leverandør hos Dagrofa S-Engros?

Som leverandør hos os, får du dine produkter ud til vores kunder. Dagrofa S-Engros samarbejder med dygtige og kompetente leverandører.

Bliv leverandør